keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Waimano Falls

Joou! Kuvat siis on mun ensimmäiseltä ja toistaiseksi ainoolta (kiitos tän mun jalan) hikingilta. Meiän ekana lauantaina syötiin Elinorin kanssa aamupalaa ja mietittiin, että mitäs sitä tekis ja keksittiin lähteä siis hikingille! Googlattiin, että mikä ois hyvä ja bongattiin parin tunnin hiking Waimano Falls about tunnin bussimatkan päästä. Käytettiin tota super kätevää Google Mapsia ja kirjotettiin siihen "Waimano Falls", jota lähettiin seuraamaan. Bussimatka meni hienosti ja sit lähettiin seuraamaan kartalta about 4 km kävelyreittiä reittiä ton hikingin alotuspisteelle. Oli super kuuma päivä ja käppäiltiin normaaleitten asuinalueitten läpi, joissa ei varmasti ykskään tuulenvire päässy hipasemaan. Suunnileen puolentoista tunnin kävelyn jälkeen katottiin, että noniin kartan mukaan perillä ollaan! Seistiin siis keskellä Havaijilaista naapurustoa jonkun talon edessä, jossa oli kyltti "Waimano Falls and Pools", ilmeisesti joku pieni spa. 

Siinä ehittiin melkeen minuutti seistä ja ihmetellä, kun joku mies oli pyöräilemässä ohi ja pysähty siihen ja nauro, että ootteko menossa hikingille. Se kerto, että sinne on kyllä reilusti vielä matkaa, mutta näytti suunnan minne me sit lähettiin seuraavaks tarpomaan. Keksittiin siinä vaiheessa jo myös fiksuina tyttöinä googlata hikingin osote ja heittää se karttaan. 

Toiset puoltoista tuntia melkeen jo ehittiin kävellä, eikä ees oikeestaan tajuttu kun jauhettiin vaan koko matka. Kuitenkin oikee osote ja oikee suunta oli tällä kertaa! Siinä kuitenkin joku nainen pysähtyi autolla meiän viereen ja kysyi taas, että ollaanko menossa hikingille ja siinä ilosesti yhteen ääneen ilmotettiin että se ois täs tarkoitus. Se kysy, että onko meillä mitään hajua kuinka kaukana se on ja sit kun vähän katottiin miettivästi toisiimme Elin kanssa niin se avas oven takapenkille ja sano että heittää meiät sinne.
Pienten eksymisten ja muutaman tunnin kävelyn jälkeen päästiin siis loppujen lopuksi määränpäähämme (Tai sen alkuun). Kaikki toi räpiköiminen oli kuitenkin sen arvosta! Luulin myös, että tuolla menis sellanen siisti hiekotettu tie jota pitkin vaan tsippaillaan rennosti vesiputouksen luokse, mutta sekaan ei mennyt ihan oikein. Toi oli ihan viidakko. Maa oli pelkkää mutaa ja valtavaa juurakkoa. Takas tuleminen tuolta ylämäkeen olikin ihan porrastreeni. Se oli muutenkin ihan täynnä lianeja ja ihme kasveja ja kaikkea muuta siistiä, vaikkei mihinkään eksoottisiin eläimiin nyt törmättykkään.

Kuitenkin ton hikingin määränpää oli siis vesiputous ja kaks luonnon allasta. Wau. Siis ihan oikeesti oli ihan älyttömän siisti paikka. Tuolla oli myös paljon muita, joka oli tosi hauskaa kun kaikki täällä jauhaa ja heittää läppää toisilleen (Saatiin myös yheltä pariskunnalta kyyti takasin, kun ne sääli meitä kun kerrottiin meiän bussiseikkailusta :D). Vesi olivmyös tuolla metsän keskellä ihanan viileetä ja hypittiin noista köysistä veteen, kaiken kaikkiaan ihan sairaan hauska päivä. 


Ootan jo ihan innolla, että pääsisin jonnekkin hikingille. Mun kamut oli viime viikolla muutamallakin, mutta pakotan jonkun kuitenkin mun kanssa tällä viikolla taas.

Mulla on myös ehtinyt kertyä jo kuvia aika reilusti jo oon ehtiny tekemään niin paljon kaikkea. Joku päivä kun sattuu samalla hetkellä olemaan aikaa ja toimiva netti niin kirjottelen lisää! 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti